Ющенко хоче нафту в обмін на харчі і пігулки

Четвер, 7 вересня 2006, 11:43

Президент Віктор Ющенко вважає найважливішим поточним питанням співпраці України з Азербайджаном створення нового маршруту транспортування каспійської нафти в напрямку Баку – Супса – Одеса – Броди – Плоцьк.

Про це він заявив в інтерв’ю азербайджанському інформагентству "Тренд" напередодні свого офіційного візиту до Азербайджану, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також задзначив інші перспективні напрямки співпраці – авіабудування, транспортна сфера, будівництво, сільське господарство, малий і середній бізнес.

"Також є невикористані можливості для розширення експорту з Азербайджану до України не лише нафти і нафтопродуктів, а й нафтопромислового обладнання, хімічної, нафтохімічної продукції", – сказав президент.

Зі свого боку, Україна, за його словами, може постачати до Азербайджану продукцію харчової і фармакологічної, машинобудівної галузей, чорної і кольорової металургії, агропромислового комплексу.

Ющенко також відзначив "величезні" перспективи ГУАМ, до якої входять Україна та Азербайджан.

"Hам необхідно адаптувати позитивний досвід інших міжнародних структур, у тому числі СОТ. І якщо нам вдасться досягти поставлений цілей, то я упевнений – ГУАМ чекає прекрасне майбутнє", - зазначив Ющенко.

"Тенденції розвитку світового співтовариства свідчать про прагнення економік різних країн до більш вільного переміщення фінансів, товарів, послуг і т.д. Саме тому значна увага в минулому і поточному роках була приділена реалізації Угоди про створення зони вільної торгівлі між країнами-учасницями "Організації за демократію й економічний розвиток – ГУАМ", - сказав президент.

"Сьогодні можна говорити про те, що підписання відповідного протоколу країнами-учасницями вищевказаної організації формально свідчить про початок роботи режиму зони вільної торгівлі в рамках чотирьох територій – Азербайджану, Грузії, Молдови й України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...