Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На столі в Мороза вже лежить трошки СОТ

Четвер, 7 вересня 2006, 12:47

До Верховної Ради надійшла низка законопроектів щодо вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це заявив спікер Олександр Мороз у четвер на зустрічі з заступником держсекретаря США Деніелем Фрідом.

Як повідомила прес-секретар спікера Вікторія Шведова, у ході зустрічі Мороз підкреслив, що над цими законопроектами "будуть активно працювати парламент разом з урядом".

Водночас заступник міністра економіки Валерій П’ятницький заявляє, що Україні необхідно для вступу до СОТ ухвалити ще 11 законів, і в рамках їхнього просування Міністерство економіки на поточному тижні проведе активні консультації з асоціаціями виробників товарів і послуг.

"Темою консультацій є не тільки обговорення самих законопроектів, але і шляхів адаптації українських виробників до нових умов роботи після вступу України до СОТ", - відзначив він на брифінгу в Києві в четвер.

П’ятницький додав, що найближчим часом планується також провести такі зустрічі на регіональному рівні.

Водночас він відзначив, що консультації не є підставою для затягування подачі законопроектів у парламент. "Законопроекти зараз будемо подавати", - сказав заступник міністра.

Він не зміг назвати можливі терміни ухвалення законопроектів Верховною Радою, однак висловив надію, що це вдасться зробити до кінця поточного року.

П’ятницький не став уточнювати, які конкретно спірні питання обговорюються з галузевими асоціаціями, однак повідомив, що основна увага приділяється обговоренню законопроектів у сфері промислової і сільськогосподарської політики.

Як відомо, уряд планує в грудні поточного року завершити багатосторонні і двосторонні переговори з країнами-членами робочої групи з розгляду заявки про вступ України до СОТ.

У зв'язку з цим Кабмін доручив Мінекономіки у вересні закінчити розробку необхідних законопроектів, а також сприяти їхньому ухваленню Верховною Радою.

За даними Мінекономіки, Україна вже підписала 48 протоколів у рамках процесу вступу до СОТ, а також приєдналася до значної кількості секторальних угод.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування