Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія припинила м'ясо-молочну війну з Україною

Четвер, 7 вересня 2006, 13:01

Постачання української м’ясомолочної продукції в Російську Федерацію можуть відновити протягом місяця.

Про це по завершенні переговорів із головою офіційної української делегації міністром аграрної політики Юрієм Мельником повідомив міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв.

"Протягом двох тижнів Росія направить в Україну фахівців, які проінспектують українські підприємства, і я сподіваюся, що питання буде остаточно вирішено протягом місяця", - сказав він, повідомляє Ліга.

Міністр відзначив позитивні зрушення в системі контролю якості української продукції тваринництва.

Нагадавши про те, що в російської сторони були "досить серйозні претензії до ветеринарної служби України і системи державного контролю якості продукції", він сказав, що багато питань до цього часу вирішено - уряд України "активно взявся за наведення порядку в цій сфері".

"Ми переконалися в тому, що створюється наскрізна система контролю якості продукції", - підкреслив Гордєєв.

Говорячи про перспективи торгівлі, він заявив, що протягом 2-3 місяців будуть відновлені традиційні обсяги постачань продукції тваринництва з України, що оцінюються в $600 млн. на рік.

У свою чергу Мельник, подякувавши російській стороні за розуміння, завірив її в намірі української сторони "чітко відповідати вимогам, що пред'являються до продукції, що поставляється на експорт", а також "провести перевірки підприємств і дати їм можливість поставляти продукцію на російський ринок".

За його словами, "на даний час є низка підприємств, що можуть повною мірою задовольнити вимоги російського ринку за якістю експортованої продукції".

"Ми чекаємо на російському ринку якісну молочну і м'ясну продукцію з України - для неї тут є ніша" - заявив, зі своєї сторони, голова Мінсільхозу Росії.

Гордєєв повідомив також, що в ході переговорів обговорювалися питання співпраці двох країн в галузі рибальства, елітного насінництва, участі українських підприємств у російських агропромислових виставках.

Як відомо, Росія заборонила імпорт продукції тваринництва з України 20 січня поточного року через серйозні претензії до ветеринарного контролю її якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...