Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук повірив обіцянці Януковича

Четвер, 7 вересня 2006, 14:34

Глава Секретаріату президента Олег Рибачук сподівається, що до кінця року Україна стане членом Світової організації торгівлі.

Про це Рибачук заявив в інтерв'ю журналістам в Алушті у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене немає підстав не вірити заяві прем'єра, що він зробив під час відкриття сесії Верховної Ради, і, зокрема, сказав, що уряд бере зобов'язання до кінця року зробити Україну членом СОТ", - заявив Рибачук.

Він нагадав, що це питання (вступ України до СОТ) детально обговорювалося під час коаліційних переговорів у форматі тет-а-тет із президентом, а також під час "круглого столу".

"Хотів би ще раз підкреслити, що для України це - стратегічна задача", - сказав глава секретаріату.

Рибачук також повідомив, що в середу в нього була зустріч із представниками Європейської бізнес-асоціації, що представляють більше 60 найбільших світових компаній. За словами глави секретаріату, для представників бізнесу рішення питання про членство України у СОТ було б знаковим.

У той же час Рибачук нагадав, що для остаточного вступу до СОТ необхідне прийняття ще 19 законопроектів і дві постанови Кабінету міністрів.

Однак, підкреслив він, є широка коаліція в парламенті, є зобов'язання уряду і керівництва Верховної Ради.

"Очевидно, що президент приділяє цьому питанню особливу увагу, і він і далі буде вимагати від учасників коаліції виконання своїх публічних зобов'язань", - заявив Рибачук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування