Незважаючи на намагання Бойка, бензин подешевшав аж на 0,5%

Четвер, 7 вересня 2006, 15:50

Середня роздрібна ціна бензину А-95 в Україні в перший тиждень вересня в найбільших мережах автозаправних станцій знизилася на 0,9%, дизельного палива - на 0,5%.

Такі дані моніторингу вітчизняного ринку нафтопродуктів компанії UPECO, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Станом на першу половину дня 7 вересня в переважній більшості областей ціни на бензин А-95 і дизпаливо встановилися на рівні 4,65 і 4,07 грн/л відповідно", - йдеться в документі.

Водночас у низці регіонів - Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській і Полтавській областях - ціни на зазначені марки нафтопродуктів не змінилися і залишилися відповідно на рівні 4,70 і 4,10 грн/л, відзначається в матеріалах UPECO.

Після прискорення зростання цін на нафтопродукти наприкінці липня-початку серпня Мінпаливенерго 12 серпня погодило з власниками більшості АЗС граничних роздрібних цін на бензин А-95 на рівні 4,7 грн/л, дизпаливо - 4,10 грн/л.

Потім Кабінет міністрів і керівники підприємств і компаній - учасників вітчизняного ринку нафти і нафтопродуктів 21 серпня підписали меморандум про партнерство, у якому визначили взаємні зобов'язання, спрямовані на забезпечення стабільної і прозорої роботи ринку нафти і нафтопродуктів на довгострокову перспективу.

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко 5 серпня повідомив, що ціна бензину А-95 на АЗС України з 10 вересня складе 4,6 грн/л, дизпалива - 4,05 грн/л. За його словами, такої домовленості досягли керівництво Мінпаливенерго і найбільші гравці нафтового ринку країни на спільній нараді.

Він також спрогнозував подальше зниження цін на світлі нафтопродукти на роздрібному ринку країни у вересні у зв'язку з падінням світової ціни на нафту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News