Ющенко з'їздив в Азербайджан дарма?

П'ятниця, 8 вересня 2006, 10:19

Експерти вважають, що дводенний візит президента Віктора Ющенка до Азербайджану не принесе прориву в домовленостях щодо енергетичної співпраці між двома державами.

Про це в п’ятницю повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Як відомо, візит Ющенка до Азербайджану обумовлений також бажанням влади розпочати новий проект транспортування нафти за маршрутом Баку-Одеса-Броди-Плоцьк.

На думку директора енергетичних програм центру Разумкова Володимира Саприкіна, основна проблема нафтопроводу "Одеса-Броди" полягає у відсутності каспійської та середньо-азійської нафти для його заповнення.

Він також вважає, що офіційні переговори з президентом Азербайджану навряд чи забезпечать появу стратегічної сировини.

Візит українського президента до Азербайджану розкрив плани влади розпочати новий проект транспортування нафти за маршрутом Баку-Одеса-Броди-Плоцьк.

На його думку, подібні домовленості, як правило, укладаються з конкретними компаніями, які безпосередньо видобувають нафту в каспійському регіоні та Казахстані.

Офіційний Баку, який належить до організації ГУАМ, у свою чергу неодноразово декларував підтримку проекту транспортування нафти до Європи українською магістраллю "Одеса-Броди”.

Однак про надання необхідних обсягів пального поки що не йшлося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування