ПУКАЧ НАМАГАВСЯ ВТЕКТИ В ІНДІЮ

П'ятниця, 8 вересня 2006, 13:29

Колишній керівник служби зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач після можливого вбивства журналіста Георгія Гонгадзе намагався виїхати до Індії.

Про відповідні результати слідчих дій Генпрокуратури після виявлення закордонного паспорту Пукача в приміщенні одного з благодійних фондів повідомив голова ГПУ Олександр Медведько.

"Встановлено, що вже у 2003 році один з колишніх керівників МВС Пукач, усвідомлюючи невідворотність притягнення до кримінальної відповідальності за фактом умисного вбивства Гонгадзе, через своїх знайомих працівників міліції намагався вирішити питання щодо оформлення візи для можливого виїзду з України в Індію", - сказав він.

Крім того, за словами Медведька, його підлеглі виявили низку закордонних паспортів та паспортів громадянина України на прізвище Пукач та інших осіб.

Перевірка цих документів, за його словами, триває.

Медведько також повідомив, що справу Гонгадзе в частині стеження за ним служби спостереження МВС об’єднано з іншою справою про побиття помічника Сергія Головатого журналіста Анатолія Подольського, за яким також велося спостереження Пукачем.

Водночас, за словами голови ГПУ, за цією справою триває окреме судове провадження.

Під час прес-конференції Медведько проігнорував питання кореспондента "Української правди" про місцезнаходження Пукача на даний момент, передавши право поставити запитання іншому журналісту.

На запитання, чи прийде він на заплановані найближчим часом парламентські слухання стосовно стану розслідування справи Гонгадзе, Меведько відповів:

"Я обов’язково прийду, я з повагою ставлюся до народних депутатів. Це мій обов’язок прийти до Верховної Ради і поінформувати депутатів", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування