Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Універсал таки завадить Януковичу ввести російську мову?

П'ятниця, 8 вересня 2006, 14:10

Президент має право на вето в тому випадку, коли законопроекти, ухвалені Верховною Радою, суперечать Універсалу національної єдності.

Про це в п’ятницю повідомив радник президента Ігор Коліушко на брифінгу.

"Якщо той чи інший законопроект не відповідає напрямкам, задекларованим в Універсалі національної єдності, це є достатньою підставою для того, щоб президент користувався правом вето", - зазначив Коліушко.

"Ведуться дискусії, хто буде виносити законопроект. Пункт 6 Універсалу чітко відповідає: підписанти цього Універсалу домовились, що вносити цей проект разом із законом про державну службу має президент", - зазначив Коліушко.

"Ми не бачимо потреби переглядати це і сподіваємось, що так воно і буде", - додав він.

За словами Коліушка, запропоновано створити спільну робочу групу в Кабінеті міністрів за участю представників уряду та Секретаріату президента з тим, щоб доопрацювати законопроект.

Однак, за його словами, Кабмін поки не відреагував на цю пропозицію. В той же час, він не виключив можливості, що і уряд, і Секретаріат президента внесуть свої законопроекти. "Але ми робимо все, щоб законопроект був єдиним", - зазначив він.

Він також наголосив, що питання внесення законопроекту про уряд міг би стати темою розмови президента Віктора Ющенка з прем'єром Віктором Януковичем.

Коліушко наголосив, що завданням цього законопроекту є те, щоб "члени уряду не мали можливості в ручному режимі керувати окремим підприємствами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування