Ющенко не цікавився в Баку ціною на нафту

П'ятниця, 8 вересня 2006, 15:06
Питання вартості каспійської нафти для нафтопроводу "Одеса-Броди" не обговорювалося в рамках офіційного візиту президента України Віктора Ющенка до Азербайджану.

Про це глава держави в п'ятницю заявив в інтерв'ю журналістам у Баку.

Відповідаючи на запитання, чи досягнуті домовленості про ціни на постачання з Азербайджану в Україну світлої каспійської нафти для нафтопроводу "Одеса-Броди", Ющенко заявив: "Ми дійсно питання ціни не обговорювали".

"Я не думаю, що сьогодні якийсь президент якоїсь з країн буде брати на себе питання врегулювання ціни на нафту", - додав він.

Ющенко підкреслив, що два роки тому нафтовий ринок був лібералізований, і його організація в Україні відбувалася за європейськими цінами, тому ціни на українських АЗС у даний час є "цілком європейськими".

"Тому будь-яке інше постачання, альтернативне, обов'язково буде виходити з існуючої формули ціни і того рівня конкуренції, що вже встановлений на нафтопродукти в Україні сьогодні", - підкреслив Ющенко.

"Україна працює за світовими цінами на сиру нафту та нафтопродукти, і це знімає будь-які турботи, пов'язані з імплементацією тих постачань, що будуть йти за світовою ціною на український ринок", - сказав президент.

Він відзначив, що сьогодні структури, що займаються постачаннями сирої нафти в Україну, не будуть запитувати, з якої частини світу ця нафта.

За його словами, за діючими цінами в Україну може поставлятися нафта з Росії, Середземного моря, Каспію чи іншого регіону.

У четвер на прес-конференції за підсумками переговорів із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим Ющенко заявив, що Україна запропонувала Азербайджану співробітництво в проекті "Одеса-Броди".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News