Якщо у "Нашої України" ноги з глини, то скоро вона завалиться

П'ятниця, 8 вересня 2006, 16:13

Коаліційні домовленості є не чим іншим, як угодою між великим бізнесом і різними політичними групами.

Таку думку висловив заступник голови партії "Реформи і порядок" Ігор Гринів в інтерв'ю газеті "Известия" в Украине".

"Якщо те, що відбувається сьогодні в "Нашій Україні" - спроби узурпувати владу або вплив на президента, а насправді партія - це колос на глиняних ногах, то цей колос незабаром розсиплеться", - зазначив він.

"Тільки ледачий не говорить про кончину "Нашої України", а я вважаю, що цей проект ще не вичерпав себе", - додав Гринів.

"Хоча, напевно, національно-демократичній ідеології, яку проповідувала "Наша Україна", доведеться відійти на другий план, в опозицію", - вважає представник ПРП.

"Тому що сьогоднішня парламентська коаліція обслуговує інтереси бізнесу, а не ідеології", - додав він.

На питання, чи буде ПРП приєднуватися в майбутньому до якогось блоку, зокрема, БЮТ, Гринів відповів: "Я завжди виступав за те, що на виборах повинен йти процес укрупнення політичних партій, а виходить, треба йти на блокування".

"ПРП багато чого зробила для того, щоб піти на минулі вибори блоком з БЮТ, але так вийшло, що довелося йти самостійно з партією "Пора", - відзначив він.

За словами Гриніва, "ми із самого початку розуміли, що це помилка і що ми не доможемося на виборах великого успіху".

"Коли таке рішення було ухвалено на з'їзді, найпопулярнішим жартом у нас був девіз гладіаторів: "Ті, що йдуть на смерть, вітають вас", - додав він.

"Ми намагатимемося врахувати всі помилки і йти на наступні вибори в складі блоку. Не виключено, що це буде БЮТ", - сказав Гринів.

"Усі розуміють, що на виборах за пропорційної системи з виборчим бар'єром шанси пройти в парламент є максимум у шести партій. Це вже доведено. Тому альтернативи блокуванню немає", - додав він.

Як відомо, лідером блоку Пора-ПРП під час виборів-2006 був Віталій Кличко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування