Залізничник Ахметова наїхав на Павленка та Ніколаєнка

П'ятниця, 8 вересня 2006, 17:32

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко позбавляють дітей та студентів пільг на проїзд залізничним транспортом.

Про це сказано у заяві "Укрзалізниці", повідомляє УНІАН.

Як зазначається у документі, "Укрзалізниця" наголошує: ситуація, що склалася із фінансуванням пільгових перевезень дітей та студентів, є критичною.

Останні роки Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту та Міносвіти кошти на пільгові перевезення закладали в державний бюджет в неповному обсязі.

Наразі Мінфінансів офіційно повідомило "Укрзалізницю", що видатки, пов’язані з наданням пільг на проїзд залізничним транспортом, у державному бюджеті на 2007 рік взагалі не заявлені Міністерством у справах сім’ї.

Зі свого боку, "Укрзалізниця" заявляє, що така "недбалість Міністерства у справах сім’ї і персональна бездіяльність міністра Юрія Павленка призведуть до того, що діти-пільговики будуть змушені платити повну вартість за проїзд на залізничному транспорті".

За даними "Укрзалізниці", при потребі у компенсації за пільгові перевезення залізничним транспортом студентів на 2006 рік у сумі 96,7 млн. грн. у держбюджеті 2006 р. було враховано видатки в сумі лише 21,9 млн. грн. для залізничного, автомобільного та водного транспорту.

У зв’язку з цим в документі наголошується, що "через невизначене джерело фінансування пільгових перевезень, залізниці України будуть змушені з жовтня 2006 року зупинити обслуговування громадян на пільгових умовах, адже ситуація з фінансуванням пільгових залізничних перевезень сягнула критичної межі".

Керівником Укрзалізниці є Володимир Козак, який був керівником компанії Лем транс. Вона входила до СКМ, що належить Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування