Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко повернувся з Азербайджану без газу, але з радою

П'ятниця, 8 вересня 2006, 21:48

За підсумками переговорів президентів України й Азербайджану Віктора Ющенка та Ільхама Алієва буде створено ініціативну групу для забезпечення формування концепції транспортування газу з країн Каспії через Кавказ, Україну в Західну Європу.

Про це заявив Ющенко, виступаючи перед студентами Бакинського слов'янського університету в Баку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент підкреслив, що питання "формування концепції газопостачання з регіону Каспії через Кавказ, Україну в країни західної Європи" заслуговує великої уваги.

"Це цікавий проект, за яким ми досягли відповідних домовленостей і буде створено ініціативну групу і сформовані відповідні політичні категорії й ініціативи з цього проекту", - сказав Ющенко.

За його словами, створена за підсумками переговорів рада буде приділяти особливу увагу енергетичним проектам.

Зокрема, мова йде про будівництво трубопроводу Броди-Гданьськ, про запуск в експлуатацію всього комплексного проекту Одесса-Броды-Гданьськ.

Також мова йде про реалізацію взаємних інтересів у сфері формування спільного підприємства, яке б займалося розвідкою, переробкою і реалізацією нафтопродуктів на території України, Азербайджану і країн Європейського Союзу.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування