Міністри заспокоїли панікера Ахметова

Субота, 9 вересня 2006, 17:02

Міністерство освіти й науки називає безпідставними обвинувачення на адресу міністра Станіслава Ніколаєнка з боку "Укрзалізниці" у персональній відповідальності за позбавлення студентів пільгового проїзду по залізниці.

"Прес-служба міністерства освіти й науки України заявляє, що ці обвинувачення безпідставні", - говориться в розповсюдженій у суботу заяві прес-служби, передає "Інтерфакс-Україна".

Міносвіти відзначає, що в це відомство не надходило ніяких звернень з боку фахівців "Укрзалізниці" з приводу пільгового проїзду студентів.

"Тому така позиція цього відомства викликає подив. Якщо в "Укрзалізниці" існують проблеми з перевитратою коштів, то до міністерства освіти й науки України це не має ніякого відношення. Гроші в межах бюджетних асигнувань і відповідно бюджетному розкладу були відправлені вчасно і в повному обсязі", - заявляє прес-служба.

Міносвіти повідомляє, що разом з Національним банком України "і, звичайно, за участю "Укрзалізниці" має намір у найближчому ввести єдиний студентський квиток на основі карт Національної системи електронних розрахунків.

Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту також заявило, що не має заборгованостей перед "Укрзалізницею" за перевезення дітей залізничним транспортом.

Разом з тим, міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський обіцяє, що його відомство буде забезпечувати всі соціальні гарантії на залізничному транспорті для громадян - у тому числі для молоді та школярів.

"Ніколи уряд не ставив метою позбавити когось пільг на проїзд", - заявив міністр у суботу в Києві під час урочистостей з приводу відправлення нового швидкісного потяга "Київ-Львів".

У той же час, за його словами, міністерство фінансів та інших міністерств повинні внести пропозиції по необхідній кількості фінансування для забезпечення пільгових перевезень.

За словами міністра, проблема полягає в тому, що "Укрзалізниця" надає послуги з пільгового перевезення пасажирів залізничним транспортом, але відшкодування за це не отримує.

"Ми вирішимо це питання - і це все ніяк не відіб'ється на дітях або студентах. Міністерство транспорту і зв'язку України розробляє й інші програми, що дадуть можливість вирішити питання перевезення молоді і пасажирів взагалі", - підкреслив Рудьковський.

Як повідомлялося, 8 вересня прес-служба "Укрзалізниці" поширила попередження, що недостатній обсяг фінансування пільгових перевезень дітей і студентів, що закладався в останні роки в держбюджет міністерством сім'ї, молоді та спорту і міністерством освіти й науки, може привести до вимушеного припинення "Укрзалізницею" таких пільгових перевезень уже з жовтня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування