Через "Міттал стіл" в України будуть проблеми?

Субота, 9 вересня 2006, 17:29

Вантажний вагон з радіоактивним металобрухтом виявлений на ВАТ "Mittal Steel Кривій Ріг" (колишня "Криворіжсталь", Дніпропетровська обл.).

Як повідомляє центр пропаганди Головного управління МНС у Дніпропетровській області, вагон з радіоактивним металом знайдений у копровому цеху металургійного комбінату.
Вагон ізольовано, проведено дезактивацію.

Влітку цього року в російській пресі пройшла серія публікацій про використання українськими метпідприємствами радіоактивного металобрухту з Чорнобильської АЕС.

У Раді Федерації Росії 5 липня були проведені слухання на цю тему, за результатами яких Держдумі РФ рекомендовано розібратися в даному питанні і при підтвердженні таких фактів ужити відповідних заходів аж до введення мораторію на імпорт української металопродукції.

Через обвинувачення російської сторони в радіоактивності української металопродукції Кувейт і Йорданія заявили про намір вимагати сертифікації української металопродукції на предмет радіаційної безпеки при імпорті.

Міністр із питань надзвичайних ситуацій і з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України Віктор Балога спростував обвинувачення в експорті радіаційної металопродукції з України до Росії.

Він також відзначив, що метал з Чорнобильської зони в таких кількостях не вивозиться і вивозитися не може.

Мінпромполітики України заявило, що ніколи не видавало дозволів на використання радіоактивного брухту.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...