Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького з Вірою Іванівною "повна любов"

Субота, 9 вересня 2006, 17:48

Київська область готова запропонувати Києву конкретні пропозиції для спільної реалізації.

Про це заявила глава Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко після спільної підсумкової наради представників керівництва Києва, Київської області і Кабінету міністрів у Києві в суботу.

"За багато років ми вперше говоримо не окремо про розвиток Києва і Київської області, а про розвиток київського регіону або конгломерату", - заявила Ульянченко

У свою чергу мер Києва Леонід Черновецький також відзначив значне поліпшення відносин між столицею й областю.

"Для мене дуже добре, що ми знаходимо порозуміння з Київською областю, з Ульянченко, тому що ніколи в Києві за останні 10 років такого порозуміння між Києвом і областю не було, на жаль, а була якась незрозуміла конкуренція", - сказав він.

"У нас можуть виникати якісь спірні питання. Сьогодні ми розмовляли - поки що повна любов", - також відзначив Черновецький.

Ульянченко нагадала, що коли вона прийшла на посаду голови Київської облдержадміністрації, то відчула відсутність співробітництва з містом, що серйозно гальмувало розвиток області.

За її словами, небажання знайти спільну мову, реалізовувати спільні програми, політика "удільного князівства" привели до виникнення ряду проблем як у столиці, так і області.

Ульянченко заявила, що Київська область готова запропонувати місту ряд конкретних проектів, зокрема, будівництва нової окружної дороги, або виділення промислових зон для виносу з міста промислових підприємств.

Область також готова обговорити питання про винос аеропорту Жуляни і розвитку Гостомельсько-Бородянського або Василівського аеропортів. Ще один проект, який назвала Ульянченко, - будівництво швидкісної електрички від Дарницького вокзалу до аеропорту Бориспіль.

Крім того, область готова розглянути проекти зі створення технопарків з використанням науково-технічного потенціалу столиці, а також спільного розвитку санаторно-рекреаційних зон у Ворзелі, Ірпені, Бучі.

Ульянченко також вважає можливим створення спільної території сімейного відпочинку типу "Євроленду" на території Київської області за участю інвестиційних коштів столиці.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...