Ющенко і ще троє президентів пішли у миротворці

Неділя, 1 жовтня 2006, 10:58

Україна, Литва та Польща закликають Росію та Грузію якнайшвидше знайти спосіб мирного врегулювання конфлікту і готові сприяти цьому процесові.

Про це президент України заявив у суботу в інтерв’ю журналістам у Львові, повідомляє його прес-служба.

За його словами, ситуація, що склалася у російсько-грузинських відносинах з огляду на останні події, обговорювалася на зустрічі президентів України, Литви та Польщі у Львові, а також на двосторонній зустрічі із президентом Литви Валдасом Адамкусом.

Ющенко наголосив, що глави трьох держав мають солідарну позицію щодо стурбованості, яку викликає загострення у відносинах між Росією і Грузією.

"Ми закликаємо обидві сторони сьогодні не формувати систему взаємин через тиск і конфронтацію. Ми закликаємо обидві сторони знайти мудрість, проявити взаєморозуміння перш за все, повагу, терпіння і знайти дипломатичний спосіб якнайшвидшого врегулювання цього конфлікту", – сказав він.

"Ми переконані, якщо буде проявлена добра воля якраз у контексті порозуміння, то ми готові сприяти реалізації такого сценарію – і Литва, і Україна, і Польща – ми готові бути конструктивними у врегулюванні конфлікту", – заявив Ющенко.

У Грузії 27 вересня було затримано п`ятьох російських військовослужбовців. Одного з них пізніше було відпущено, а чотирьом офіцерам грузинська влада пред`явила звинувачення в шпигунстві, нагадує УНІАН.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування