Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Черновецького вирішили, що народжувати дітей у центрі міста – це занадто

Понеділок, 2 жовтня 2006, 11:36

Київська влада готується переселити Перший печерський пологовий будинок на ділянку менш комерційно привабливу.

Про це пише газета "Дело".

Пологовий будинок знаходиться на ділянці 1,3 гектари на столичній вулиці Арсенальна, 5.

"Це велика ділянка землі для пологового будинку. Ми пропонуємо виділити землю на іншій ділянці Печерського району, менш комерційно привабливій", — говорить Ірена Кильчицька, заступник голови Київміськадміністрації.

Звільнений майданчик міська влада планує продати. За виручені гроші обіцяють побудувати сучасну лікарню, обладнану за останнім словом техніки.

За словами Кильчицької, КМДА створила спеціальну комісію.

"На її роботу відведено місяць. На кінець жовтня ми готуємо громадські слухання з цього питання", — уточнила чиновниця. У випадку успіху цього проекту Київміськадміністрація планує надалі застосовувати таку практику в інших медичних установах.

У свою чергу, депутат Київради Володимир Бондаренко вважає, що "продати землю на Печерську влада завжди встигне".

"Але от чи встигнуть пологовий центр побудувати — я в цьому дуже сумніваюся", — відзначає він.

За словами Бондаренка, на останньому засіданні Київради "депутати, без будь-яких погоджень, роздали землю, фактично, без копійки грошей". І якби місту були потрібні кошти для нового пологового будинку, то їх можна було б одержати, продавши інші ділянки.

У самому пологовому будинку коментувати інформацію про переїзд, що готується, категорично відмовилися.

Юрій Базилинський, член правління Асоціації ріелтерів України, директор агентства нерухомості "Оптіма Плюс" називає майданчик під пологовим будинком у центрі Києва "дуже ласим місцем і для будівництва офісного центра, і для будівництва житлових будинків".

"Під таку забудову в цьому місці одна сотка землі може коштувати більш $100 тис. Тобто вся ділянка може коштувати $12 млн.", — припускає експерт.

За оцінками ріелтера, побудувати новий будинок на ділянці можна за 1-1,5 роки, упорядкувати всю територію, під'їзні колії і здати її "під ключ" буде досить складно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування