Мороз і Янукович проігнорували Тимошенко

Понеділок, 2 жовтня 2006, 13:10

Лідер опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що голова Верховної Ради Олександр Мороз і прем’єр Віктор Янукович відмовились від ініційованого нею спеціального засідання стосовно доопрацювання закону про опозицію.

"На моє звернення до Януковича щодо зустрічі, щоб з'ясувати, які права влада сьогодні готова передати опозиції, Янукович відмовився таку зустріч провести", - повідомила Тимошенко на прес-конференції в понеділок.

"На моє прохання провести спеціальне засідання, куди були б запрошені представники фракцій, голова виконавчої влади Янукович, Мороз сказав, що не збиратиме ніяких нарад, і якщо опозиції потрібно займатись своїми правами, то хай вона і займається", - розповіла вона.

Крім цього, Тимошенко звинуватила представників робочої групи щодо опрацювання закону про опозицію від Партії регіонів у тому, що вони блокують роботу над законопроектом.

"Представники Януковича заявили, що вони не мають повноважень приймати будь-які політичні рішення щодо надання прав опозиції", - сказала Тимошенко.

За її словами, це свідчить про встановлення урядом авторитарного режиму, "який хоче закрити свою діяльність від контролю опозиції".

У цьому напрямку, за словами Тимошенко, вже "приймаються певні кроки".

Зокрема вона повідомила, що, всупереч попереднім домовленостям, робляться спроби провести певні ротації в рахунковій палаті з метою не допускати туди представників опозиції.

Також Тимошенко висловила подив з того, що досі не призначений віце-спікер Верховної Ради від опозиції, як це було попередньо домовлено.

"Зволікання йде абсолютно свідоме", - зазначила вона і нагадала, що фракція БЮТ вже висунула на цю посаду кандидатуру Миколи Томенка.

"Ми очікуємо, щоб Мороз поставив це питання в порядок денний, а також ми розраховуємо на те, що провладна більшість виконає свої обіцянки і проголосує за кандидатуру від опозиції", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування