"Наша Україна" хоче ліквідувати мораторій руками президента і суду

Понеділок, 2 жовтня 2006, 15:06

Фракція "Нашої України" наполягає на негайному направленні закону про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і газ на підпис до президента для подальшого його скасування.

"Наша Україна" завжди була відвертою з громадянами і не голосувала за цей закон напередодні парламентських виборів, коли він був предметом передвиборчого популізму у гонитві за голосами виборців", - йдеться у повідомленні прес-служби блоку.

"Не підтримуємо ми цей закон і сьогодні, адже прагнемо не допустити колапсу національної економіки", - додається у заяві.

"Наша Україна" зауважує, що "не сприймає позицію Партії регіонів, яка з одного боку, голосами своєї фракції у Верховній Раді долає вето президента, а з іншого – вустами своїх керманичів у Кабінеті міністрів вимагає скасувати закон".

"Ухвалення закону про мораторій... суперечить діючому законодавству, яким встановлення тарифів за житлово-комунальні послуги, газ, електроенергію тощо належить виключно до компетенції органів місцевого самоврядування та Національної комісії регулювання енергетики, а не Верховної Ради", - заявляє "Наша Україна".

"Саме тому фракція блоку "Наша Україна" вимагає від голови Верховної Ради Олександра Мороза повернути ситуацію у правове русло. Ми наполягаємо на негайному направленні згаданого закону на підпис президенту, що дасть змогу главі держави звернутися до Конституційного Суду щодо його скасування", - додається у заяві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...