У ситуації з мораторієм Ющенка в розрахунок не беруть?

Понеділок, 2 жовтня 2006, 15:19

На сьогодні є два варіанти виходу із ситуації, яка склалася навколо подолання вето президента парламентом на закон щодо мораторію на підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, за першим варіантом ВР може скасувати даний закон вже в найближчі дні, тобто до підписання його президентом. Він не виключає і другого варіанту: коли закон буде підписаний, він вступить в дію, а після того ВР може ухвалити рішення про відміну даного закону.

Мартинюк не виключає того, що даний закон може бути прийнятий, але його, як і багато законів не будуть виконувати на місцях. За його словами, на сьогодні ухвалено стільки законів, які стосуються соціальних питань, що на їх реалізацію необхідно було б 7-8 державних бюджетів.

Заступник голови ВР назвав проявом подвійної моралі звинувачення, зокрема, з боку Юлії Тимошенко щодо порушення регламенту Олександром Морозом, який не підписав даний закон.

Він нагадав, що нещодавно Мороз також не підписав постанову про створення тимчасової слідчої комісії, оскільки з цього приводу до нього звернулась фракція БЮТ. За його словами, таке ж звернення було до Мороза і щодо даного закону.

Мартинюк вважає, що даний закон про введення мораторію на підвищення тарифів є таким, що порушує Конституцію. Він нагадав, що президент саме з таким формулюванням наклав вето на нього.

Він зазначив, що із ситуації, яка склалась, необхідно знаходити вихід, спираючись суто на Конституцію та законодавство України.

За словами Мартинюка, на сьогодні в уряді робляться досить серйозні кроки для пошуків шляхів виходу із ситуації, яка склалася. Він зазначив, що наскільки йому відомо, уряд знайшов можливість для зниження ціни на газ із передбачуваних 414 грн. за 1 тис. куб. м до 339 грн.

За його словами, така ціна суттєво не вплине на тих людей, у яких метраж квартир не перевищує 100 кв. м.

На запитання, чи проголосує фракція КПУ за скасування даного закону, він зазначив, що у вівторок відбудеться засідання фракції і "думаю, що вона (фракція) ухвалить правильне рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News