Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Криворіжсталь" вирішила приперти Семенюк до стіни

Понеділок, 2 жовтня 2006, 17:33

"Міттал Стіл Кривій Ріг" пропонує голові Фонду держмайна Валентині Семенюк утриматися від заяв щодо результатів перевірки підприємства до розгляду зауважень до цих результатів з боку компанії.

Про це йдеться у коментарі прес-служби компанії.

"В останні дні голова ФДМ Валентина Семенюк в інтерв'ю ЗМІ неодноразово заявляла про те, що на ВАТ "Міттал Стіл Кривій Ріг" не виконуються умови договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, в інтерв'ю газеті "Дело" Семенюк заявила про скорочення чисельності персоналу, недостатнє фінансування соціальної сфери, неповне перерахування дивідендів за 2005 рік", - додає прес-служба.

Адміністрація компанії вважає некоректними публічні заяви ФДМ щодо результатів перевірки і пропонує утриматися від таких заяв, до розгляду зауважень до результатів перевірки з боку компанії.

"У своєму листі на ім'я Валентини Семенюк від 25 вересня 2006 року адміністрація компанії виклала зауваження до акту перевірки, надала необхідні пояснення, а також запропонувала внести зміни в акт перевірки з урахуванням цих зауважень", - йдеться у повідомленні.

У той же час компанія стверджує, що "у 2006 році штатна чисельність персоналу збільшилася з 57159 до 58675 одиниць, також було збільшено фінансування соціальної сфери підприємства, на утримання якої за 7 місяців 2006 року було витрачено 28,4 млн. грн., що на 16% більше, ніж за аналогічний період у 2005 році".

"На поліпшення соціально-побутових умов праці за 7 місяців 2006 року виділено 34,8 млн. грн.; на охорону праці – 24,4 млн. грн., що також перевищує суми подібних витрат за аналогічний період 2005 року", - відзначається у повідомленні.

Також 29 червня 2006 року на зборах акціонерів було вирішене питання про порядок розподілу прибутку за результатами 2005 року, зокрема, було ухвалено рішення про виплату дивідендів. Дивіденди були повністю перераховані державі на рахунок Держказначейства 30 червня 2006 року, йдеться у коментарі.

Також "Міттал Стіл Кривій Ріг" висловив готовність до обговорення і врегулювання спірних питань із представниками ФДМ.

"Ми звернулися до ФДМ з пропозицією зустрітися для обговорення усіх питань, що виникли, 2 жовтня 2006 року. На даний час ми очікуємо їхньої відповіді", - зазначив голова адміністрації по кадрах і зв'язках із громадськістю Франк Паннір.

Раніше в інтерв'ю газеті "Дело" Семенюк відзначила, що "на підприємстві ("Криворіжсталі") відбулося скорочення людей з 57,2 до 55,5 тис., в утримання соціальної сфери не вкладено обіцяних коштів, до того ж власники не проводили перерахувань всього обсягу дивідендів у бюджет".

"Тим більше, що це дивіденди за 2005 рік, коли підприємство було в держвласності", - підкреслила голова ФДМ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...