Януковичі відмовилися засудити втручання росіян

Понеділок, 2 жовтня 2006, 18:52

Член Партії регіонів Євген Кушнарьов заявляє, що в Україні порушуються права російськомовних громадян.

Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради у відповідь на пропозицію депутата від БЮТ Володимира Яворівського прийняти спеціальну заяву Верховної Ради, що засуджує втручання Держдуми Росії у внутрішні справи України, у зв'язку з заявою: "Про утиск російської мови".

"Відповідно до останнього перепису, російську мову вважають рідною в Україні майже 30% населення, а це більш ніж 14 млн. І я з усією відповідальністю стверджую, що Конституційна норма у відношенні вільного розвитку і використання російської мови в Україні повсюдно не виконується", - заявив він.

"Права російськомовних громадян послідовно зневажаються у сфері отсвіти, в інформаційній сфері, у можливостях одержання роботи в державних органах влади", - відзначив Кушнарьов.

Він також зазначив, що не дозволить "зам'яти цю тему якимись помилковими заявами".

Кушнарьов також підкреслив, що парламент має "якомога швидше, ретельно вивчивши і підготувавши, внести на розгляд питання про мовну політику України".

"Прийняти, нарешті, закон, яким би гарантувався, не на словах, а на ділі розвиток української мови – як державної, але, рівною мірою і вільним використанням російської мови, а так само інших мов національних меншин", - підкреслив він.

У той же час, Кушнарьов відзначив:

"Я не є захисником Держдуми в Україні, але є послідовним захисником прав російськомовного населення України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування