Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ пропонує "відкликати" проект держбюджету

Вівторок, 3 жовтня 2006, 09:18

Член фракції БЮТ Андрій Шкіль ініціює повернення проекту держбюджету на 2007 рік в уряд на доопрацювання.

Про це йдеться у відповідному проекті постанови, поданої Шкілем, текст якої міститься на офіційному сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до проекту постанови депутат зазначає, що багато норм проекту бюджету не відповідають положенням Конституції, повідомляє прес-служба БЮТ.

Зокрема, депутат зазначив, що уряд пропонує у 2007 році повністю чи частково призупинити дію цілої низки нормативних актів.

"Особливо неприпустимо те, що багато статтей проекту грубо порушують конституційні права громадян-пенсіонерів", - написав Шкіль.

"Зокрема, ст.108 проекту обмежує не тільки розміри пенсій, а й зобов'язує пенсійний фонд провести перерахунок пенсій призначених до 01.01.2007 року і здійснювати їх виплату відповідно до нових розрахунків", - пояснив він.

Крім того, депутат наголошує, що проектом бюджету пропонується не виплачувати достроково призначені пенсії за віком та обмежити пенсії працюючим пенсіонерам 2-ма прожитковими мінімумами для осіб, які втратили працездатність.

Шкіль також звернув увагу, що коли у державному бюджеті на 2004 рік були застосовані "незначні окремі обмеження пільг, компенсацій і гарантій" – це стало предметом розгляду в Конституційному Суді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування