Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун готовий підтримати Медведька

Вівторок, 3 жовтня 2006, 09:51

Член фракції Партії регіонів Святослав Піскун позитивно ставиться до ініціативи Генпрокуратури щодо подовження терміну повноважень генпрокурора з 5 до 7 років.

Про це він сказав в ефірі телеканалу НТН у понеділок ввечері.

"Якщо це пройде через референдум, через парламент і така норма буде введена – в принципі це непогано. Чим довше працює генпрокурор, тим спокійніше він себе відчуває на посаді", - зазначив екс-генпрокурор.

При цьому він додав, що він як депутат "підтримав би таку норму".

Стосовно заяви генпрокурора Олександра Медведька про позбавлення Верховної Ради права відправляти генпрокурора у відставку Піскун зазначив: "Якщо ВР дає згоду на призначення, вона повинна давати згоду і на зняття генпрокурора".

"Є апріорі юридична практика, коли той, хто призначає, той і знімає – президент. Але згоду на призначення генпрокурора у даному випадку, прописаному в Конституції, дає Верховна Рада", - додав він.

Водночас екс-генпрокурор погодився, що рішення Верховної Ради щодо генпрокурора "можна трактувати як політичну оцінку його діяльності".

Говорячи про кадрові зміни у секретаріаті президента, Піскун зазначив: "У мене з президентом Віктором Ющенком були нормальні відносини як прокурора і президента до того часу, як в адміністрації не з'явився пан Рибачук".

"Як тільки він з'явився, у мене почалися проблеми і я це знаю точно", - стверджує він.

Стосовно зобов'язання першого заступника голови секретаріату президента Арсенія Яценюка контролювати діяльність СБУ, екс-генпрокурор сказав: "Я знаю, що він економіст і розумна людина. Я кілька разів із ним спілкувався".

При цьому Піскун зауважив, що Яценюк навряд чи буде впливати на голову СБУ Ігоря Дріжчаного: "Він, можливо, щось порадить, як економіст побачить якусь небезпеку, можливо, дасть пораду у боротьбі з економічними злочинами. Я не думаю, що він буде впливати на Дріжчаного".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування