Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не буде ганятися за Затуліним по аеропорту

Вівторок, 3 жовтня 2006, 14:16

Служба безпеки України не буде перешкоджати в'їзду в Україну депутата Держдуми Росії Костянтина Затуліна на час судового розгляду його позову, оскільки таке рішення ухвалив суд.

Про це повідомили у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі СБУ.

Очікується, що Затулін прилетить до Києва у вівторок, засідання суду призначено на 5 вересня.

У прес-центрі нагадали, що 18 вересня цього року Шевченківський суд Києва ухвалив постанову, якою дав можливість Затуліну в'їхати в Україну на час судового розгляду його позову.

Разом з тим, на думку експерта у сфері безпеки, цей випадок "є безпрецедентним в історії України, коли судове рішення суперечить рішенню спецслужби в частині Закону України "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства".

Затуліну, за словами співрозмовника, був заборонений в'їзд за пунктом цього закону, що стосується заборони в'їзду осіб в інтересах забезпечення безпеки України.

Співрозмовник агентства висловив подив необхідністю особистої участі Затуліна в судовому розгляді, оскільки для цього достатньо лише представника інтересів у суді.

"Швидше за все, у цьому можна вбачати політичний контекст", - відзначив експерт.

5 жовтня колегія суддів Шевченківського районного суду Києва почне розгляд скарги Затуліна на рішення про заборону йому в'їзду в Україну.

3 червня СБУ заборонила Затуліну в'їзд у країну "в інтересах забезпечення безпеки України" на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування