Янукович знайшов інший шлях, як насолити губернаторам

Вівторок, 3 жовтня 2006, 17:41

Кабмін пропонує запровадити державну реєстрацію актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування нормативно-правового характеру.

Відповідний проект змін до закону про місцеве самоврядування зареєстрований у апараті Верховної Ради.

Проектом закону пропонується визначити порядок здійснення державної реєстрації актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування нормативно-правового характер.

Як зазначається в проекті, чинним законодавством України не передбачено обов’язку органів місцевого самоврядування здійснювати державну реєстрацію актів, які вони видають.

"Такий стан речей унеможливлює здійснення державного контролю за діяльністю органів і посадових осіб місцевого самоврядування..., що в подальшому створює передумови для порушення цими органами...прав, свобод і законних інтересів громадян при прийнятті нових актів", - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Тепер реєстрацією актів Кабмін пропонує здійснювати органам державної реєстрації місцевих рад всіх рівнів.

При цьому орган державної реєстрації може відмовити органу, посадовій особі місцевого самоврядування у державній реєстрації, якщо акт:

1) не відповідає Конституції та законам України;

2) порушує чи обмежує встановлені законом права, свободи і законні інтереси громадян;

3) виходить за межі компетенції органу, посадової особи місцевого самоврядування, які його видали.

За наявності зазначених підстав орган державної реєстрації повертає акт органу, посадовій особі місцевого самоврядування, які його видали, з проханням усунути виявлені порушення, йдеться у проекті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування