Ющенко усе ще вірить у силу Універсалу

Середа, 4 жовтня 2006, 09:03

Президент Віктор Ющенко вважає, що ключові політичні сили в Україні, незважаючи на окремі заяви, прагнуть до консолідації зусиль.

"Незважаючи на ті суперечливі заяви, різні і за родом і за характером, ключові всі політичні сили України сьогодні усвідомлюють важливість суспільного вибору", - сказав він.

"Мова йде про ті конкретні речі, про зобов'язання політичних сил, що сформували в Україні уряд, парламентську більшість і підписали Універсал національної єдності", - заявив Ющенко на церемонії вручення щорічної премії "Квадрига" у вівторок у Берліні.

На думку президента, це перший в історії України "об'єднавчий документ, що поставив за мету об'єднати політичну еліту нації навколо національних пріоритетів, національного бачення".

"Мова йде про створення збалансованої системи влади, мова йде про досягнення видимого результату в забезпеченні рівності кожного перед законом, у боротьбі з корупцією", - заявив Ющенко.

Він також відзначив, що також мова йде про появу "справжніх зрілих політичних партій, що виконують волю громадян України", досягненні ефективних соціальних реформ, створення конкурентної економіки.

"На тлі цих задач я бачу виклики, ризики, що стоять перед молодою українською демократією, (мова йде) про ті зміни, що торкнулися української Конституції, логіки подій, що відбуваються сьогодні в політичному процесі", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...