Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" попереджають про новий цикл "любих друзів"

Середа, 4 жовтня 2006, 10:29

Партія регіонів підтверджує свою готовність діяти в рамках законів у ситуації, що склалася довкола відставки п'яти губернаторів і, зокрема, голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

Про це під час засідання Верховної Ради заявив член фракції Партії регіонів Дмитро Святаш.

За його словами, "чиновники, що називають себе командою президента, найболісніше за всіх сприймають правові норми, зокрема, закон як такий".

"Імовірно, логіка правового свавілля, управлінського хаосу набагато зрозуміліша таким політикам. Коли через брак політичної волі, інтелектуального потенціалу, людської гідності задля конструктивного об'єднання їм простіше повернутися в старе русло ворожнечі і звинувачень", - зазначив депутат.

Святаш нагадав, що згідно із законом, губернатори призначаються і звільняються з посади президентом за поданням Кабінету міністрів.

"У повній відповідності з духом і буквою Конституції, Кабмін у своїй постанові порушив перед президентом питання доцільності перебування на займаних посадах керівників п'яти обладміністрацій", - зазначив депутат.

"Блок "Наша Україна" поспішив виступити із викривальними заявами про незаконне втручання уряду у компетенцію президента, про політичну розправу з неугодними губернаторами", - додав він.

Святаш нагадав ситуацію, що склалася у Харківській облраді, де депутати оголосили голодування з вимогою звільнення з посади голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, якому ще в червні було висловлено недовіру.

"У цій ситуації відставка має бути прийнята у будь-якому випадку, але губернатор Харківщини агресивно відстоює своє право на владу і апелює до президента. Невже Україну знову чекає новий цикл "любі друзі президента", - запитав депутат.

"Ми готові працювати в рамках Конституції і законів", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування