У ЄС думають, що Україна вже одною ногою у СОТ

Середа, 4 жовтня 2006, 10:40

У Європейському Союзі впевнені в найближчій перспективі членства України у СОТ, тому не обговорюють можливий розподіл переговорів зі створення зони вільної торгівлі від нової поглибленої угоди про співпрацю з Києвом.

Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П’ятницький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вони (Європейська комісія) на це дуже розраховують. У роботі з формування мандату про майбутню угоду ЄК виходить з того, що ми свою частину шляху теж пройдемо (щодо здобуття членства України у СОТ)", - сказав він журналістам у Брюсселі після засідання підкомітету "Економічні і соціальні питання, фінанси і статистика" комітету з питань співпраці України-ЄС.

Відповідаючи на питання про можливий розподіл ведення переговорів про нову поглиблену угоду і про створення зони вільної торгівлі з ЄС у випадку не вступу України до СОТ до кінця нинішнього року, заступник міністра повідомив, що "такий варіант не обговорювався".

"Ми повинні пройти цю частину шляху, незалежно від того, відбудеться це до 31 грудня або 15 січня. Це - не питання. Сьогодні говорити про відхилення в тижнях - не проблема. Якщо підуть відхилення в роки - тоді проблеми будуть", - підкреслив він.

Говорячи про переговори, П’ятницький повідомив, що в ході засідання другого підкомітету обговорювалися питання, що охоплюють широкий спектр економічної співпраці - макроекономіки, прогнозування, статистики, фіскальної політики.

"Відбулася досить цікава дискусія, яка проходить під кутом зору подальшої співпраці і гармонізації наших правил і системи з європейськими. Так чи інакше, ми вже думаємо про формат тієї угоди, яка буде стосуватися не тільки питань торгівлі і політичних аспектів, але і широкої сфери співпраці у всіх максимально можливих галузях", - сказав він.

Крім того, сторони обговорили фінансові питання у контексті розвитку ринку фінансових послуг, обговорили питання у сфері конкуренції, а також питання СОТ у плані координація стратегії, "заключних кроків" щодо вступу України до цієї організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News