Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратниця Януковича вирішила "узаконити" інтернет

Середа, 4 жовтня 2006, 10:40

Нардеп Ганна Герман вважає, що виключення з Партії регіонів депутата Олега Калашникова, що напав на журналістів СТБ, не виправить ставлення до преси.

"Олег Калашников — це теж частина партії і навіть якщо він буде виключений, це не вирішить проблеми. Багато наших виборців сприймають пресу саме так, як він, як би дико це не звучало. Адже, за великим рахунком, такого поняття, як воля слова, у нас нема", - сказав Герман в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Пресою завжди керували і продовжують це робити тим чи іншим чином. Я не бачу сьогодні розуміння суспільства в необхідності збалансованої, необхідної і вільної преси. Після президентських виборів ми "встрибнули" у цю свободу, як в ополонку. Але не кожний витримає таку температуру", - додала вона.

У той же час Герман запевнила, що лідери Партії регіонів ніколи не намагалися впливати на пресу.

"За увесь час моєї роботи з Віктором Януковичем я жодного разу не чула від нього, щоб він сказав: "Ця газета написала якось не так". Навпаки, були випадки, коли йому приносили статті, у яких його поливали брудом і пропонували подати в суд на редакції. Він ніколи цього не робив", - відзначила вона.

Герман також розповіла, як стала свідком того, як один дуже високий чиновник дзвонив Ринату Ахметову і скаржився, що в газеті "Сегодня" написали "не таку" статтю.

"Ахметов відповів: "Ви знаєте, я навіть в очі не бачив редактора цієї газети". Тобто людина з Донецька, з якої пробували робити втілення "душителя преси", дав зрозуміти цьому "демократові", що не втручається в редакційну політику до такої міри, що навіть не знає в обличчя редактора", - відзначила депутат.

Що стосується її роботи на посаді заступника голови Парламентського комітету з питань свободи слова, Герман розповіла, що вивчає досвід світового законодавства відносно Інтернету, намагаючись законодавчо визначити місце інтернет-видань в Україні.

"За Всесвітньою мережею — майбутнє, вона зараз володіє розумами і душами тисяч людей, а через п'ять років це будуть мільйони. Крім того, я мрію про те, щоб збалансувати українську пресу. У нас багато видань, що вважаються вільними і незалежними, вільні тільки з одного боку — і все одно залежать від свого власника, інвестора і так далі", - сказала вона.

"В Україні повинно бути кілька серйозних видань, що будуть мати авторитет у світі. І такими вони можуть вважатися тільки тоді, коли зарекомендують себе як "залізобетонні" у сенсі об'єктивності і достовірності інформації", - додала Герман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування