Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович назвав ціну, за яку сторгувався із Росією

Середа, 4 жовтня 2006, 10:44

Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує, що ціна на газ для України наступного року складатиме 130 доларів за 1 тисячу куб. м.

"Яка буде ціна на газ для України, ми побачимо у жовтні. Але у нас є підстави вважати, що ціна буде 130 доларів", - сказав Янукович, відкриваючи засідання уряду в середу.

Прем'єр звернувся до Міністерства фінансів, щоб вони, із розрахунку такої ціни, формували макроекономічні показники держбюджету 2007 року.

Водночас він зауважив, що "ціна на газ на 2007 рік у наших сусідів – Молдови, Прибалтики, Грузії, Азербайджану - складає близько 200 доларів".

Янукович також сказав, що через проблеми у сфері житлово-комунального господарства або забезпечення України енергоносіями не повинні страждати пересічні громадяни.

"Ми не повинні перекладати негаразди у цих галузях на плечі людей. Питання формування тарифів має бути прозорим. На наступний рік ми маємо відпрацювати таку систему, яка б давала прозору систему ціноутворення", - зазначив прем'єр.

Янукович також звернувся до Міністерства вугільної промисловості та Міністерства палива та енергетики: "Я просив би вас враховувати не тонни вугілля, а гігакалорії. Щоб піти від зловживань, щоб ми не перевозили породу замість вугілля, а потім підсвітлювали газом чи мазутом, який втричі дорожчий".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування