Янукович знизить ціни на газ на 75 гривень

Середа, 4 жовтня 2006, 12:09

Кабінет міністрів пропонує встановити ціну на споживання природного газу населенням у розмірі 339 гривень за тисячу кубометрів.

Про це заявив віце-прем’єр з питань ПЕК Андрій Клюєв з трибуни Верховної Ради у середу.

"Пропонується зниження на 75 гривень ціни на природний газ, що використовується населенням у побуті, крім опалення. Вона буде становити 339 гривень за тисячу кубів", - сказав він.

Крім того, уряд пропонує запровадити диференціацію цін на природний газ відповідно до обсягів його споживання.

Зокрема, за словами Клюєва, абонентам, які споживають до 3,5 тисяч кубометрів газу на рік (площа до 100 кв.м.), пропонується знизити ціну на газ на 20% від базової.

Абонентам, які споживають до 9 тисяч кубометрів газу на рік (площа від 100 до 200 кв.м.), пропонується залишити ціну на газ на рівні базової.

Абонентам, які споживають до 12 тисяч кубометрів на рік (площа від 200 до 400 кв.м.), пропонується збільшити ціну на газ на 73% від базової.

Абонентам, які споживають більше 12 тисяч кубометрів на рік ціна на газ, за словами віце-прем’єра, зросте більш ніж удвічі.

Клюєв зазначив, що такі пропозиції поки не оформлені юридично, проте за два-три дні вони будуть винесені на розгляд Кабміну у вигляді постанови.

Реалізація ж цього проекту. За його словами, почнеться не раніше, ніж за 2 місяці.

При цьому Клюєв попросив депутатів скасувати мораторій на підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

Як відомо, проти скасування мораторію виступають представники БЮТ та "Нашої України". У середу до них приєдналися комуністи, які заявили, що не голосуватимуть за таке рішення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування