Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна почала сваритися з Єврокомісією

Середа, 4 жовтня 2006, 18:54

Представництво України при ЄС здивоване звинуваченням речника комісара ЄС Фрізо Роскам-Аббінг в тому, що українська сторона затримує підписання угод про спрощення візового режиму та реадмісію між Україною та ЄС.

"Те, що Європейська Комісія вдалася до поспішних публічних заяв свідчить очевидно про необізнаність з реальним станом речей. Можна також припустити, що європейська сторона вичерпала запас аргументів за столом переговорів аби виправдати висунення цілком неприйнятних для України пропозицій до угоди про реадмісію, які носять дискримінаційних характер", - сказано у заяві представництва України при ЄС.

Українська сторона підкреслює, що саме європейська сторона "лише через 2 місяці після проведення останнього раунду переговорів внесла на розгляд України пропозиції, які її дискримінують в порівняні з іншими країнами регіону".

"У зв’язку з цим, зволікання та відтягування моменту формалізації угод про спрощення візового режиму та реадмісію навряд чи знаходяться у сфері відповідальності саме України", - йдеться у заяві.

У представництві зазначають, що Україна готова і зацікавлена надалі продовжувати "конструктивний та плідний діалог з ЄС та робити все можливе для якнайскорішого пошуку компромісу та укладення пакетних угод".

При цьому там підкреслили, що підготовлені двосторонні угоди повинні забезпечити "належний баланс інтересів сторін".

Як відомо, Роскам-Аббінг повідомив, що затримка у підписанні угод про спрощення візового режиму та реадмісію між Україною та ЄС виникла через українську сторону.

Водночас пізніше в Єврокомісії спростували інформацію про те, що Євросоюз і Україна призупинили переговори щодо полегшення візового режиму.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...