Януковичі вирішили, що якщо Ющенко не допоможе, буде "тягни-штовхай"

Середа, 4 жовтня 2006, 22:00

Заступник голови фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що президент Віктор Ющенко повинен сам ініціювати продовження пошуку формули національної єдності і співпраці політичних сил у парламенті.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу Кушнарьов висловив бажання в першу чергу ознайомитися з офіційною заявою "Нашої України" щодо формату її опозиційності".

"Дуже важливо знати, чи буде блок у самостійній опозиції або створить "широку" опозицію з БЮТ", - сказав він.

Разом з тим він сумнівається, що "Наша Україна" зможе бути самостійною опозиційною силою, оскільки є "авангардом президента".

Кушнарьов підкреслив, що голова держави як гарант Конституції, "приречений на співпрацю з парламентською коаліцією". За його словами, йому складно уявити "тверду опозиційність" блоку "у таких умовах".

Він заявив, що якщо "Наша Україна" оголосить про перехід в опозицію, то доведеться скласти повноваження її представникам у Кабінеті міністрів, а також головам облдержадміністрацій, які є членами "Нашої України".

Депутат пояснив, що якщо цього не відбудеться, то їхня присутність у владі її "паралізує".

"Це такий тягни-штовхай, що паралізує всю систему влади", - сказав Кушнарьов.

Заступник голови фракції підкреслив, що в цій ситуації Ющенко має бути "арбітром".

За його словами, якщо політичні сили не зможуть прийти до компромісного рішення щодо створення "широкої" коаліції, то це питання повинне вирішуватися в трикутнику "президент-спікер-прем'єр".

"Я вважаю, що він (президент) повинен сам ініціювати продовження пошуку формули національної єдності", - сказав він.

"Якщо зараз переговори зайшли в глухий кут, то це не означає, що вже не може бути продовження", - додав Кушнарьов.

Водночас голова виконкому партії "Народний союз "Наша Україна" Микола Катеринчук вважає, що в зв'язку з заявою Блоку про перехід в опозицію в країні не буде політичної кризи, але в парламенті буде більш чітке структурування політичних сил.

"Думаю, заява "Нашої України" про перехід в опозицію, це зважена позиція, на яку чекало суспільство. Це не призведе до політичної кризи, але призведе до більш чіткої структуризації політичних сил у парламенті", - заявив Катеринчук.

Як відомо, у середу "Наша Україна" заявила про свій перехід в опозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування