Мороз хоче, щоб питання "Нашої України" вирішив Ющенко

Четвер, 5 жовтня 2006, 10:53

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що заява блоку "Наша Україна" про вихід з переговорного процесу не призведе до урядової кризи.

Про це він сказав у четвер в інтерв’ю журналістам.

Спікер зазначив, що йдеться про позицію політичної сили – "Нашої України". За його словами, "не йдеться про якусь радикалізацію взаємин".

Він вважає, що відбувається "відстоювання інтересів суспільства держави в той спосіб, як вважають необхідним робити представники "Нашої України".

Мороз переконаний, що дане питання має стати "темою переговорів по лінії "Президент України – прем`єр-міністр – голова ВР".

За його словами, це є тема для продовження переговорів у форматі представників різних політичних сил. "Це реальне політичне життя і якісь остаточні або фатальні висновки робити не можна", - зазначив Мороз.

Він вважає, що в середу не відбулося "якихось особливих подій".

За його словами, в середу була "чергова зустріч представників політичних сил, які проаналізували труднощі щодо створення коаліції і, власне, не припинили цей процес".

Голова ВР вважає ці труднощі "об`єктивними, часом суб`єктивними". "Їх треба буде розв`язувати чи тепер, чи пізніше. Ми знаходимося в середині політичного процесу", - наголосив він.

За його словами, на сьогодні передчасно робити остаточні висновки.

Водночас лідер фракції СПУ Василь Цушко висловив думку, що раунд переговорів, який відбувся у середу, не можна назвати провалом.

"Учора були лише оглядини лідерів один на одного", - сказав він. Цушко зауважив, що у середу не розглядались конкретно жодні питання.

"Я б з цього не робив трагедії, ми пам’ятаємо, як йшов Універсал між цими політичними силами, не потрібно очікувати легкого процесу", - сказав він.

Коментуючи рішення фракції "Наша Україна" про перехід в опозицію, Цушко висловив думку, що у четвер "Наша Україна" не буде оголошувати про перехід в опозицію, але якщо все ж таки це станеться, за його словами, це ускладнить діяльність усієї країни.

"Знову виникне ситуація “стінка на стінку” і, на жаль, все те, чого ми добивались, не буде досягнуто", - сказав він.

Як відомо, у середу "Наша Україна" ухвалила рішення про перехід в опозицію.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування