Через Януковича на Україну образився ЄС?

Четвер, 5 жовтня 2006, 10:55

Заяви прем'єра Віктора Януковича щодо вступу до НАТО і СОТ прикро вразили Євросоюз і змусили його переглянути своє ставлення до України.

До такого висновку прийшли фахівці британської організації Oxford Business Group, яка вивчає стан справ на ринках, які розвиваються.

"На думку експертів, саботаж прем’єр-міністром Віктором Януковичем планів вступу України до НАТО, а також висунення ним застережень щодо вступу до СОТ 2006 року з порушенням Універсалу національної єдності, прикро вразили Європейський Союз і змусили його дещо переглянути своє ставлення до країни", - повідомляє "Німецька хвиля".

Британські експерти говорять про практичну відмову України від членства в НАТО і повернення до попередньої невизначеності зовнішньої політики між європейським та російським векторами.

За словами фахівців, про інтерес ЄС до України свідчить збільшення інвестицій до її економіки.

Водночас вони вважають, що Росія надалі використовує ціни на енергоносії та інші економічні засоби, щоб тримати Київ у своїй сфері впливу.

Крім того, згідно з експертами Oxford Business Group, нещодавня заява керівника директорату Європейської комісії у справах Східної Європи Г’ю Патрика Мінґареллі про обов’язковість членства України в СОТ як критерію оцінки для подальшої інтеґрації в ЄС, може бути пов’язана з відмовою України від НАТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування