Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" не зможе насильно забрати в опозицію міністрів

Четвер, 5 жовтня 2006, 11:36

Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл стверджує, що "Наша Україна" не зможе відкликати своїх міністрів, у зв'язку з переходом в опозицію.

В інтерв'ю журналістам у четвер він відзначив, що члени уряду можуть або самі написати заяви про відставку, або підкоритися рішенню Верховної Ради.

У той же час, він прогнозує, що якщо "Наша Україна" перейде у тверду опозицію, то Верховній Раді, зокрема, антикризовій коаліції доведеться відправити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка у відставку.

Реклама:

Однак це не означає, що він не зможе працювати виконуючим обов'язки, хоча і втратить можливість підписувати міжнародні договори й угоди, відзначив Чорновіл.

Він також відзначив, що Партія регіонів не розцінює серйозно заяви Романа Безсмертного про перехід фракції "Наша Україна" в опозицію.

За його словами, депутати від Партії регіонів поки навіть не обговорюють це питання в кулуарах. "Мені здається, що заява Безсмертного зацікавила тільки журналістів і нікого більше. За моїми підрахунками, це вже п'ята заява Безсмертного, що "Наша Україна" йде в опозицію", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Чорновіл вважає, що, скоріше за все, надалі замість Безсмертного переговори з антикризовою коаліцією буде вести Анатолій Кінах або Юрій Єхануров, які зможуть "про щось домовитися".

"Ми оцінимо цю заяву серйозно тільки в момент, коли буде зачитано з трибуни Верховної Ради головуючим заява про перехід в опозицію "Нашої України". Тільки після цього можна робити якісь юридичні або кадрові висновки", - сказав Чорновіл.

За його словами, прем'єр Віктор Янукович також не розцінює серйозно заяви Безсмертного, він хоче бачити "Нашу Україну" у коаліції.

Депутат також висловив думку, що перехід "Нашої України" в опозицію послабить позиції президента України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування