Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рейтинг Ющенка докотився до рівня Кучми

Четвер, 5 жовтня 2006, 13:52

Рівень підтримки громадянами діяльності президента, починаючи з квітня 2005 року, постійно знижується.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного центром імені Олександра Разумкова з 22 по 28 вересня.

Наразі рівень підтримки громадянами діяльності президента знизився до рівня підтримки громадянами діяльності президента Леоніда Кучми: 9,5% громадян цілком підтримують діяльність президента (підтримують окремі заходи 42,3%).

Разом з тим, діяльність президента не підтримують більш 40% опитаних громадян.

У той же час, підтримка дій уряду громадянами України на даний момент є найвищою - у цілому підтримка складає 53,7% (цілком підтримують дії уряду 10% населення; підтримують окремі дії 43,7%; не підтримують 37,1%).

За словами експертів центра Разумкова, підтримка дій уряду знижувалася з квітня по вересень 2005 року, з вересня 2005 по липень 2006 р. вона була стабільно низькою, у вересні 2006 року, після формування нового уряду, рівень його підтримки збільшився незначною мірою.

Експерти стверджують, що рівень підтримки населенням збільшується, коли приходить "хтось новий", будь то президент або прем'єр, оскільки це обумовлено певним кредитом довіри.

У той же час, підтримка діяльності Верховної Ради попереднього скликання знижувалася з початку 2005 року.

Обрання нового складу ВР не змінило ставлення до цього органу влади - підтримка її діяльності залишається низькою. Цілком підтримують дії Верховної Ради 6,9% респондентів, підтримують окремі заходи 43,1%, не підтримують - 42% населення.

Під час дослідження опитано 2005 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, у 118 населених пунктах. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування