Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про Януковича говорять як про наполовину мертвого – або погано, або нічого

Четвер, 5 жовтня 2006, 14:33

В Україні вважають, що за період діяльності нового уряду або не відбулося змін у різних сферах життя, або ж вони були негативними.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 22 по 28 вересня 2006 року, повідомляє Ліга.

Найчастіше респонденти вказують на погіршення ситуації з цінами і тарифами, на зниження впевненості у завтрашньому дні, на погіршення ставлення громадян до влади, на зниження рівня благополуччя їхніх родин.

45% опитаних громадян вважають, що загалом ситуація в країні з часу створення нового уряду змінилася у гірший бік, 43% висловили думку, що ситуація не змінилася, 4,5% - змінилася на краще.

Жителі західного і центрального регіонів найчастіше схильні вважати, що в цілому ситуація в країні за зазначений період змінилася на гірше. Серед жителів південного і східного регіонів преважає думка про відсутність змін.

Майже 60% опитаних не вірять заявам прем'єр-міністра про те, що уряд почне реальну боротьбу з корупцією. Протилежної думки дотримуються 26,6%.

Відмову України від приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, про яку заявив Янукович, майже 60% респондентів оцінили позитивно.

Близько 33% опитаних позитивно оцінили ініціативу уряду Януковича щодо відновлення вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку і податкових пільг підприємствам, які працюють на цих територіях (негативно до цього віднеслися 18%).

Ініціативи уряду, які стосуються масового заміщення керівних кадрів в органах влади, негативно оцінили 34% респондентів, позитивно - 31,2%.

Більшість опитаних (81,3%) негативно поставилися до ідеї обмежити виплату допомоги при народженні дитини. Майже так само негативно (76%) була сприйнята пропозиція підвищити податок з доходів фізичних осіб з 13% до 15%.

До ініціативи по розширенню сфери застосування російської мови 47,3% респондентів поставилися позитивно, 29% - негативно.

У ході дослідження було опитано 2005 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, у 118 населених пунктах. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...