Мороз розповів західному послу, що може бути важливіше за членство в ЄС

Четвер, 5 жовтня 2006, 14:43

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що питання розширення коаліції не буде впливати на процес вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це він заявив під час зустрічі з послом Великобританії в Україні Тімоті Берроу, повідомляє Ліга із посиланням на прес-службу ВР.

За словами Мороза, цей процес може відбуватися з урахуванням національних інтересів, не руйнуючи вітчизняну економіку.

Спікер не виключив, що дискусія в сесійній залі щодо відповідних законопроектів буде гострою, однак буде вестися у професійній, а не політичній площині: "Ця дискусія не буде пов'язана з політичними нюансами".

У свою чергу посол Великобританії зазначив, що його країна буде вітати вступ України до СОТ.

Сторони під час зустрічі також обговорили питання, пов'язані з євроінтеграційними прагненнями України.

Мороз відзначив, що вирішення питання про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом було б надзвичайно важливим.

За його словами, економічний аспект співробітництва з ЄС, створення в Україні рівня життя відповідно до європейських стандартів є набагато важливішим, ніж формальне членство в ЄС.

У свою чергу посол висловив переконання, що і Євросоюз, і Україна зацікавлені в розширенні співробітництва: "Ці питання вимагають великої уваги".

Серед першочергових задач парламенту Мороз назвав завершення політичної реформи, зокрема, місцевого самоврядування. За його словами, якщо будуть спроби перешкоджати впровадженню політреформи, "це буде проявом боротьби за кланові пріоритети" і буде суперечити інтересам виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...