Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" СТВОРЮЄ КОНФЕДЕРАЦІЮ і обіцяє "вуличну демократію"

Четвер, 5 жовтня 2006, 15:39

Блок "Наша Україна" має намір ініціювати створення опозиційної конфедерації "Європейська Україна".

Про це заявив лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний на прес-конференції у четвер.

"Ми пропонуємо ініціативу створити конфедерацію "Європейська Україна" як і в парламенті, так і поза парламентом, куди можуть об’єднатися політичні сили, які координують між собою опозиційну діяльність", - сказав він.

За словами Безсмертного, до цього четверга "Наша Україна" не проводила переговори на цю тему з БЮТ, але "якщо якісь пропозиції будуть", члени партії "готові говорити про них".

"Але "Наша Україна" є самодостатньою політичною силою, тому ми будемо аналізувати ситуацію і будемо виробляти свій курс, свої пропозиції і свої ініціативи як парламентські, так і громадські", - сказав він, зазначивши, що про зміст ініціатив поки говорити зарано.

Водночас він наголосив, що "Наша Україна" залишається "єдиною пропрезидентською силою, буде системною опозицією, яка пропонуватиме конкретні кроки на вирішення проблем, які сьогодні є".

Безсмертний також зазначив, що у разі категоричного несприйняття владою думки опозиції, остання буде готова "застосувати інструменти вуличної демократії".

"Ми на це підемо, ми це вміємо робити, але якщо буде необхідність", - сказав він, навівши як приклад ситуацію, "якщо почнуть кидати за грати журналістів".

"Поки що таких підстав немає", - додав він.

Безсмертний також зазначив, що хотів би бачити в лавах опозиційної конфедерації деякі політичні сили, що не пройшли до парламенту цього скликання, зокрема тих, "хто був у лавах "Нашої України", починаючи з моменту її народження у 2001 році".

"Насамперед, це і ПРП, і УНП, і всі ті, хто створений на цій ідеології", - додав він.

За його словами, опозиційна конфедерація буде зацікавлена в участі у ній громадських організацій.

Також "Наша Україна" як організатор конфедерації і надалі матиме існуючі сьогодні зв’язки з "Європейською народною партією".

"І ми не обійдемося тут без тісної співпраці з європейськими політичними силами аналогічного ідеологічного спектру", - сказав Безсмертний.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування