ЮЩЕНКО ХОЧЕ ПРОДОВЖЕННЯ "БАНКЕТУ"

Четвер, 5 жовтня 2006, 16:47

Президент Віктор Ющенко сподівається, що переговорний процес щодо створення широкої коаліції ще не завершено та закликає сторони підписати угоду з врахуванням усіх пунктів Універсалу національної єдності.

"Як президент України я переконаний, що сьогодні переговорні сторони все-таки мають шанс домовитись про ключові речі. Це та політика, яка потрібна Україні", - сказав він у заяві до преси у четвер.

Він висловив бажання, "щоб українські політики були у форватері консолідуючих національних процесів".

"Першою аксіомою", на яку повинні звернути увагу всі учасники переговорів -"досягнення взаєморозуміння, формування політичної, національної єдності. Це є альфою й омегою нинішнього курсу".

"Нам потрібно звикати до того, що Україна повинна дихати двома легенями, розуміти, що формування погодженої політики - це справа нелегка і ніяка сторона не повинна перетягати на собе в цьому питанні одіяло", - сказав він.

"Повинні усі зрозуміти, що Україні як кисень потрібна політична стабільність. Політична стабільність - це те, що нам дає можливості, а політична нестабільність - це те, що їх забирає. Політики повинні служити нації", - сказав президент.

Ющенко також зазначив, що деякі політичні сили після підписання Універсалу не дотримувалися його положень.

"На жаль, вони їх не виконували. Я це говорю не з метою, щоб обірвати переговорний процес", - сказав він.

"Моє звернення йде до Партії регіонів і до "Нашої України" як основних учасників переговорного процесу, хоча моє звернення відноситься і до представників соціалістів і комуністів. Я звертаю увагу на необхідність повернення до конструктивного діалогу", - наголосив президент.

"Розійтись – це не є оригінальним. Це ваша відповідальність, яку ви повинні пронести в процесі переговорів. Тому я не вважаю вичерпаним переговорний процес", - додав він.

Ющенко також висловив сподівання, що політичні сили "ще раз подумають над своєю позицією" і завершать "круглий стіл підписанням відповідної угоди, але з урахуванням того, щоб ця угода увібрала в себе основи Універсалу і дала відповіді на врегулювання ключових економічних, гуманітарних, політичних, соціальних викликів".

Водночас, за його словами, у випадку, якщо угода не буде підписана, він "як президент" буде "співпрацювати і з парламентською більшістю, і з парламентською меншістю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...