Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До НАТО приїхав Гриценко і сказав те, що треба

Четвер, 5 жовтня 2006, 19:40

Неприєднання в даний час України до Плану дій щодо членства в НАТО не вплине на кінцевий термін вступу України в Альянс.

Таку заяву зробили по закінченню консультацій Україна-НАТО на вищому рівні в четвер у Сінтрі (Португалія) міністр оборони України Анатолій Гриценко і генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер.

У самому Альянсі говорять про високий рівень співробітництва з Києвом, підтверджуючи політику відкритих дверей для української держави, відзначили вони.

Відповідаючи на питання про можливе розчарування в Україні як у партнері, Схеффер відзначив, що існуючий формат відносин Україна-НАТО в рамках інтенсифікованого діалогу "розвивається дуже успішно", у зв'язку з чим не варто розчаровуватися.

"Двері НАТО відкриті. Для таких держав як Україна членство в міжнародних організаціях, таких як НАТО, базується на рішенні уряду і народу: з якою швидкістю просуватися, вирішують вони", - сказав він.

Гриценко у свою чергу відзначив, що в ході проведення консультацій виступили близько 30 міністрів оборони країн-членів НАТО, що дякували Україні за вирішення задач по зміцненню безпеки і дали позитивну оцінку темпам і результатам реформування оборонного сектора.

"Якщо говорити взагалі, чи визначений формально статус Плану дій щодо набуття членства чи ні, то це принципово не впливає на кінцевий термін можливого одержання членства України в НАТО, оскільки це визначається обсягом задач нашої домашньої роботи, що ми повинні провести в себе в країні", - заявив він.

Гриценко також відзначив, що в ході консультацій Україна підтвердила незмінність зовнішньополітичного курсу, а також курсу політики безпеки й оборони.

"Україна буде робити все, щоб стати повноправним членом НАТО", - підкреслив він.

Обидві сторони - як представники НАТО, так і України - дали високу оцінку минулим консультаціям, назвавши дискусію "відвертою, конструктивною і змістовною".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування