Гриценко нікому не зобов'язаний і піде сам

Четвер, 5 жовтня 2006, 19:54

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що не зв'язаний зобов'язаннями з жодною політичною силою, тому його відставка можлива або у випадку ухвалення відповідного рішення президентом Віктором Ющенком, або у випадку його особистого рішення.

Про це Гриценко заявив у четвер у Синтрі (Португалія), відповідаючи на питання про його позиції у зв'язку із заявою блоку "Наша Україна" про перехід в опозицію.

"Міністр оборони Анатолій Гриценко може піти у відставку тільки з двох причин: якщо так вирішить президент, що вніс мою кандидатуру, або друге - якщо так вирішу я, якщо не будуть створені умови для належного виконання мною того, що я задумав", - заявив міністр.

Гриценко пояснив, що не є членом будь-якої політичної партії і не пропонувався як міністр за квотою "Нашої України".

"Більш того, я знаю, що деякі політичні партії від "Нашої України", коли мене пропонував президент, мали іншу думку і пропонували лідерів своїх політичних партій. Я ні з ким не зв'язаний політичними зобов'язаннями, ні з якою політичною партією. Я - безпартійний", - підкреслив міністр оборони.

Як повідомлялося, Гриценко вперше був призначений міністром оборони 4 лютого 2005 року. Потім, після відставки уряду Юлії Тимошенко у вересні 2005 року він був призначений головою оборонного відомства у Кабінеті міністрів Юрія Єханурова.

4 серпня цього року він знову був призначений міністром оборони, в уряді Віктора Януковича.

Відповідно до нового законодавства, президент України вносить кандидатури міністрів закордонних справ і оборони в коаліційний уряд, що формує коаліція парламентських сил.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування