Ющенко вилаяв Медведька через повернене ПДВ донецьким

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 14:25

Президент Віктор Ющенко розкритикував генпрокурора Олександра Медведька за недостатньо ефективну боротьбу з незаконним поверненням податку на додану вартість.

Про це йшлося на зустрічі президента з генпрокурором.

Генпрокурор навів статистичні дані, за якими прокуратура, зокрема, скасувала 28 тисяч незаконних актів місцевої влади, притягнула до відповідальності 65 тис. посадовців, порушила 190 справ у сфері бюджетного законодавства, відшкодувавши державі 112 мільйонів гривень.

Ющенко розкритикував Медведька за недостатньо ефективну роботу в цьому напрямку, навівши дані про те, що загалом по Україні ПДВ відшкодовується вкрай нерівномірно.

Так, якщо в деяких областях рівень відшкодування становить 5-9% від передбаченого бюджетом, то в Донецькій області цей показник сягає 350%. Аналогічна ситуація в Луганській області та Криму, наголосив Ющенко.

Голова держави рекомендував Генпрокуророві посилити боротьбу з незаконними діями в цій сфері.

Медведько також доповів Ющенку про затримання двох студентів, підозрюваних у вчорашньому вбивстві працівника "5 каналу". Вони вже дали свідчення. За словами Медведька, злочин, скоріше за все, ґрунтується на особистій неприязні між потерпілим і підозрюваними. Наприкінці жовтня справа має бути передана до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...