"Нашоукраїнців" з Кабміну поки не виселяють

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 14:48

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов повідомив, що в уряді поки не починалися якісь кроки з підготовки ротації членів Кабміну в зв'язку з заявами блоку "Наша Україна" про опозиційність.

"Якщо з приводу кожних заяв ми будемо займати перестановками в уряді, це буде шахово-шашковий клуб, на якому без усяких принципів і правил переставляють фігури", - сказав він в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Раніше лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний заявив, що фракція "Наша Україна" переходить в опозицію до урядової коаліції і має намір відкликати своїх міністрів з уряду.

Зараз у Кабінеті міністрів працює 4 представники "Нашої України": міністр юстиції Роман Зварич, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, культури і туризму Ігор Ліховий, у справах молоді, сім'ї і спорту Юрій Павленко.

Раніше посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій займав 5-й представник "Нашої України" Віктор Балога.

Після призначення його главою секретаріату президента парламент звільнив Балогу з посади глави МНС.

Толстоухов також відзначив розбіжності представників президента щодо законопроекту про Кабінет міністрів.

"Смішно стає, коли міністр юстиції розповідає на прес-конференції, що законопроект відповідає всім стандартам і підпис свій ставить, і закликає президента до цього, а радник (президента) каже, що він порушує Конституцію. Тоді проведіть збори в "Нашій Україні" і розгляньте це питання", - сказав Толстоухов.

Відповідаючи на питання про долю семи указів президента, що не пройшли процедуру контрасигнації в уряді, Толстоухов відзначив, що її має вирішити президент і прем'єр-міністр.

"Те, що відбулося повинне бути своєрідною ознакою, що Конституція пишеться для всіх і для того, щоб вона виконувалася", - сказав він.

Як повідомлялося, уряд розробив проект закону "Про Кабінет міністрів".

У той же час, у секретаріаті президента заявляли, що секретаріат готує свій законопроект про Кабінет міністрів для внесення його у Верховну Раду.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування