Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога відновить баланс Ющенка-Януковича

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 14:56

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає головним завданням цього відомства забезпечення реалізації функцій президента та відновлення балансу між гілками влади.

"Підкреслюю, наше завдання забезпечити ефективність реалізації функцій голови держави. Нині вкрай важливо відновити баланс влади в країні. Я наголошую, що першою особою в державному керівництві країни був, є і буде президент", - сказав він.

"Очевидно, що президент сьогодні – це сполучна ланка влади в країні", - додав Балога.

Він також наголосив, що секретаріат хоче налагодити "ефективну співпрацю" з Кабінетом міністрів, а також з Верховною Радою". "Я підкреслюю важливість співпраці і з судовою владою", - наголосив він.

"У той же час, я наголошую, що президент урівноважує роботу не тільки в суспільному плані, але й готовий виступати і гарантом прав опозиції та сприяти її діалогу з коаліцією", - підкреслив Балога.

Він також зазначив, що президент зробив усе для створення демократичного уряду. Балога наголосив, що Ющенко готовий підтримувати "всі раціональні ініціативи Кабінету міністрів".

Він також підкреслив, що за останні півтора місяці секретаріат уже налагодив роботу із секретаріатом Кабміну: "Також хочу наголосити, що добра співпраця налагодилась із міністром Кабінету міністрів Анатолієм Толстоуховим і секретаріатом президента".

Водночас на питання, чи є "налагодженою співпрацею" заява Толстоухова про бажання перепідпорядкувати Держуправління справами Кабміну, Балога відповів: "Підпорядкування ДУСі – це не рівень компетентності Толстоухова".

Він також наголосив, що секретаріат боротиметься із корупцією, яку він назвав хворобою. "Головний штаб по боротьбі з цією епідемією буде за цією адресою – вулиця Банкова, 11", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування