Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" ще повернеться до Януковича, якщо...

Субота, 7 жовтня 2006, 11:21

Народний депутат, член "Нашої України" В’ячеслав Кириленко вважає можливим створення широкої коаліції за умови прийняття Універсалу національної єдності парламентом.

"На мою думку, широка коаліція може відбутися тільки, якщо Універсал національної єдності буде підтриманий у поіменному режимі як документ Верховною Радою", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Тоді Універсал отримає додаткову легітимізацію в українському парламенті, і стане політико-правовою реальністю, якої не дотримуватися стане надзвичайно важко і незручно", - сказав він.

Кириленко зазначив, що пропозиції надати Універсалу нормативну силу надходили й раніше, однак їх було відкинуто. "І тепер ми є свідками того, як різні політичні сили по-різному тлумачать його", - додав депутат.

"Якщо Партія регіонів заявить, що не готова або не бажає виконувати положення Універсалу, то наслідком цього може бути тільки відставка прем’єра і всього Кабінету", - упевнений Кириленко.

"Інша річ, що в парламенті є антикризова коаліція, яка має сталу більшість. І вона з цим може не погодитися. Тоді Універсал припинить своє існування де-факто", - додав він.

Кириленко також висловив думку, що для контролю над політичною ситуацією має підвищуватися роль Ради національної безпеки та оборони.

"Безумовно, ми стоїмо перед гострою потребою відновлення старих або створення нових інструментів для впливу й контролю за ситуацією в парламенті, уряді та на місцях. У зв’язку з чим має підвищуватися роль Ради національної безпеки", - сказав він.

Кириленко розповів, що керівництво Секретаріату президента пропонувало йому посаду віце-прем’єра з гуманітарних та соціальних питань у новому уряді, але він відмовився.

Також, за словами депутата, його пропонували посаду в Секретаріаті. "Пропонували, але я взяв паузу", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування