"Наша Україна" все ще хоче розслідувати, хто фальсифікував вибори

Понеділок, 9 жовтня 2006, 14:32

У парламенті пропонують створити тимчасову комісію для вивчення причин зволікання та приховування результатів кримінальної справи стосовно осіб, винних у фальсифікації виборів президента у Кіровоградській області.

Відповідний проект вніс депутат "Нашої України" Едуард Зейналов.

У пояснювальній записці до проекту постанови вказується, що під час виборів президента у виборчому окрузі № 100 у м. Кіровограді, в результаті масової підробки виборчих документів було вкрадено 52 тис. голосів виборців у кандидата Ющенка на користь іншого кандидата.

Автор постанови нагадує, що справу було порушено "при жорсткій протидії з боку місцевих можновладців і окремих груп депутатів Верховної Ради України та лише завдяки зміні політичної ситуації в державі".

"Протягом тривалого часу група слідчих обласної прокуратури та органів внутрішніх справ здійснювали заходи направлені на встановлення та виявлення осіб причетних до фальсифікації результатів виборів у м.Кіровограді. Матеріали були передані до Генеральної прокуратури", - йдеться в постанові.

Автор вважає, що відзвітувавши в засобах масової інформації про хід розслідування справи Генпрокуратура та її посадові особи навмисно затягують направлення її до суду, а в останній час спостерігається зволікання у розслідуванні, постійно здійснюється тиск на слідчу групу.

"Наведене вище дає підстави припускати, що в даній ситуації Генпрокуратура та деякі політичні сили навмисно приховують дійсні обставини цієї справи, а тому для більш детального виявлення та викриття цих обставин виникає потреба у створенні незалежного парламентського розслідування, яке може здійснити тимчасова слідча комісія", - вважає автор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News