Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Італійці побачили, що не такий страшний Янукович, як його малюють

Понеділок, 9 жовтня 2006, 15:11

Прем’єр Віктор Янукович позитивно оцінює результати, досягнуті його урядом у ході переговорів з керівництвом Росії та "Газпрому".

Про це він сказав в інтерв’ю італійській газеті "Аввеніро", повідомляє прес-служба Кабміну.

"На сьогодні ми вже маємо позитивні результати, яких досягнуто у ході переговорів з керівництвом Росії та компанії "Газпром": ціна на газ залишатиметься незмінною до кінця року", - сказав Янукович.

"Це дає нам можливість закачати достатню кількість палива до наших резервів, що дозволить забезпечити внутрішніх споживачів та гарантуватиме безперебійний транзит російського газу в Європу", - додав він.

Прем’єр також нагадав, що уряд підписав меморандум про партнерство з керівництвом компаній, які працюють на ринку нафтопродуктів.

"Наразі нам необхідно підсилити існуючі результати відповідними діями на урядовому та парламентському рівнях", - сказав він.

На питання щодо його оцінки результатів помаранчевої революції, Янукович відповів:

"Я би сказав, що ситуація тепер, безсумнівно, більш позитивна у порівнянні з минулим. У 1991 році Україна отримала не лише незалежність. У "спадок" від Радянського Союзу також перепала система влади – яка не є прийнятною для демократичної держави, якою прагнула бути наша молода держава. І коли минули найважчі роки формування, всім стало очевидним, що ця система не відповідає вимогам часу. Як простим громадянам, так й політичній еліті та бізнесменам".

Водночас Янукович зазначив, що після революції не вдалося "уникнути всіх помилок".

"Але це лише перший крок на довгому та непростому шляху, який Україна має пройти, щоб втілити гасла 2004 року. До речі, створення коаліційного уряду та підписання Універсалу національної єдності демонструють, що ми навчились знаходити компроміс та слухати один одного", - додав він.

***

Автор інтерв’ю, описуючи Януковича, зазначає, що його "уявляли як своєрідного "великого ворога" помаранчевої революції".

"Але ж насправді Віктор Янукович демонструє готовність до діалогу з іншими політичними силами своєї держави. Прислуховуючись до порад зі Сходу, з Кремля, він насамперед слідкує за потребами населення", - пише він.

"Після нещодавніх політичних змін, Янукович сьогодні виконує важку місію прем'єр-міністра України – держави, яка ззовні зазнає тиску від Росії, але сама прагне до лібералізації", - сказано на початку інтерв’ю.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...